Hírek, érdekességek a pirográfia világából

Könyv pirográfia

*****

Pirográfia hírek, érdekességek minden mennyiségben :). Ezen az oldalon folyamatosan frissülő bejegyzéseket találsz.

Kíváncsi vagy a pirográfia történetére? Felületkezeléssel kapcsolatban tájékozódnál? Jó helyen jársz!

Legyen szó pirográf eszközről, faanyagról, alapanyag-előkészítésről vagy különleges pirográf-technikai megoldásokról, itt biztos találsz témába vágó információt.

Korábbi cikkekhez görgess lejjebb, kereséshez pedig használd a kategória választót. Jó olvasást, barangolást kívánok az oldalon!

*****

Mus Angelika, fafaragó

Mus Angelika, fafaragó

Egy kis képzeletbeli kirándulásra hívlak titeket a Győr-Moson-Sopron vármegyében található varázslatos településre, Felpécre, ahol egy kivételes alkotóval találkozhatunk.

Mostani cikkem szereplőjéről első látásra bizonyára egyikünk sem gondolná, pedig Angelika az asztalos műhelyben is magabiztosan megállja a helyét.

bővebben
[/et_pb_blog]
Dumitru Dino Muradian

Dumitru Dino Muradian

Annak idején, amikor a tűzgrafikával ismerkedtem, rengeteg interneten fellelhető fotót, videót, írást tanulmányoztam. A böngészés során egyszer csak, bumm, olyan fába égetett képet dobott fel nekem a kereső oldal „pyrography” címszó alatt, amilyenhez foghatót még sosem láttam.
Teljesen le voltam nyűgözve. Úgy nézett ki, mint egy hiperrealista festmény. Az egész

bővebben
Pirográfia – csiszolás

Pirográfia – csiszolás

A szép pirográfia alapja a tökéletesen sima felület kialakítása. Ezért egy pár szót ejtenék a fa csiszolásának fontosságáról, és mikéntjéről.
Először is vegyük sorra a csiszolóeszközöket. A legegyszerűbb és legolcsóbb megoldás a kézi csiszolás. Személy szerint elég sokáig csiszoltam kézzel még a tömör deszkáimat is.

bővebben
A pirográfia Magyarországon

A pirográfia Magyarországon

Az előző részben a pirográfia és a pirográf eszközök fejlődését ismerhettétek meg. Ebben a részben a magyarországi pirográfia, pirogravírozás elterjedéséről olvashattok.
Hazánkban az 1800-as évek végén, 1900-as évek elején volt nagy divatja a faégetésnek, elsősorban a magyar dualista…

bővebben